25 iunie 2017 | 6:40

Descoperire la Petra.Iordania.

686p230c(1)

În sudul Iordaniei, în apropiere de Petra, doi arheologi americani, Parcak şi Tuttle, au descoperit, graţie Google Earth, o structură datând din secolul al II-lea î.Hr. scrie National Geographic http://news.nationalgeographic.com/2016/06/space-archaeology-satellite-petra-ancient-city-discovery-jordan-monument/

Faimosul sit arhologic de la Petra a fost ridicat în secolul al III-lea î.Hr.Excavaţiile pentru a descoperi şi alte detalii despre noul sit vor începe. Noua structură se află la 800 de metri de Petra. Sateliţii şi dronele au ajutat la această descoperire. Nabateenii au părăsit situl de la Petra în perioda bizantină a secolului al VII-lea.

641


Adaugă un comentariu in căsuța de mai jos, sau publică un link de legătură de pe site-ul tău. Poți de asemenea să te abonezi la această discuție via RSS.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect și să nu îi jigniți pe ceilalți interlocutori. În caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Vă mulțumim. Pentru comentarii ce nu sunt legate de articolul de mai sus, folosiți pagina de Contact.